Tienen

Apotheek Lemmens

Enkele jaren terug waren we aan het werk in een appartement in een nieuwbouwproject in Tienen toen apothekeres Sofie Lemmens van de toekomstige apotheek op het gelijkvloers bij ons aanklopte. Of wij ook de inrichting van de apotheek konden uitvoeren? We stonden wat versteld van de vraag want we hadden nog geen ervaring met apotheken, maar grepen deze unieke kans maar al te graag.

Bezint eer ge begint werd ons motto. Het gebouw kwam stilaan in afwerkingsfase en de technieken moesten dan wel dringend gefinaliseerd worden, toch nam Karen in sneltempo de tijd om een kijkstage bij apothekeres Sofie te lopen en de pharmabeurs en tal van apotheken te bezoeken. Ze gebruikte haar nieuw opgedane kennis over het winkelgedeelte en de backoffice om de best practices in de afwerking van Apotheek Lemmens te bundelen. Heel wat informatie-uitwisseling ging aan het hertekenen van de plannen vooraf, met als resultaat een volledig nieuw concept dat de basis heeft gelegd voor de inrichting van verschillende apotheken.

In dit project werden we uitgedaagd om alle technieken in het plafond te verwerken. Hiervoor werkten we met een uitsparing die het accent op de mooie hoogte legt en de grote ruimte gevoelsmatig in meerdere zones verdeelt. De lichtbakken met signalisatie zijn van eigen hand, het handgemaakte smeedwerk en de eiken legplanken brengen een warme toets in de ruimte. Functionaliteit neemt in onze projecten steeds de bovenhand, dus werd de apotheek reeds voorzien op de installatie van een robot.